29 Nisan 2013 Pazartesi

Kaybederim ,kaybederiz kaybedersin



Çoğu insan bilmez ne istediğini mesela ben , vardır aklımda bişeyler ama nedir bu ? önemli olanda budur belkide insan kendini tanıyamadığı için böyledir mutlaka vardır, sebebi .
Ama her zaman sebebi olmaz bazı şeylerin , bi mutsuzluk çöker içine bi hüzün olur içinde yer bitirir seni , içini kemirir o anlamsız hüzün .Bazen ise öyle bi enerjiyle uyanırsın ki için kıpır kıpırdır , mutlu olucağını hissedersin ama o günün sonunda öyle birşey gelir ki başına kendini  yiyip bitirmekten  alamazsın .
 Bazense hissetmezsin hiçbir şey asıl o zaman büyüktür sorun çünkü o zaman ne bi amacın ne de mutlu olman için bi sebep yoktur işte en çokta o his yorar insanı,o his öldürür insanı. Eskiden hissettiklerin kalbinin en derininde sana benliğine sımsıkı tutunmuşken birden yok olmaya başlamıştır.
 Hissedemezsin bir şeyleri zamanlar hiçbir şeyi hissedemez olursun. Sonra anlarsın ki bir acı kaplar içine yavaş yavaş damarlarından dolaşır o kadar sinsidir ki akıtır ,kurtulmak istersin bu acıdan bu canavar görünümlü acıdan kendini sıyırmak istersin ama asla olmaz zamanında mutlu olmuşundur acısını çıkarıcaktır senden. 
Herşeyi başa sararsın tüm yaşadıkların en duygulu veya en eşsiz anların gelir aklına.Beyninin köşelerinde yer almış bir sürü hesaplaşılması gereken konular bulursun kalbindede düğümlenmiş olan duyguları görürsün.
O duygular zamanla yeniden çıkar yeniden bir kıpırdayış yaşatır insanı. Ben bunu anlarım ama anlatamam çünkü ne hissettiğimi bende anlayamam  noluyor farkına varamamam çünkü o anda yaşadıklarımı sadece kalbimi etkiler düşünme yetkimi kaybederim ,kaybederiz kaybedersin

Dünyayı bugünkü durumuna getiren nedir, bilir misin? Yarım işler, yarım konuşmalar, yarım günahlar, yarım iyiliklerdir. Sonuna kadar git be insan!"

-Nikos Kazancakis


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder