28 Nisan 2013 Pazar

İnsan'a kin yakışır mı.???





Bir gece her şeyi değiştirebilir, bir gün veya bir hafta.

Bazen bir sene sürer her şeyin değişmesi. Bazen de her gün başka biri oluruz hepimiz.

Her hafta değişiyoruz pazartesiden pazara, tanıdıklarımız, burcumuz bize yeni şeyler öğütlüyor. Gündem değişiyor şanslıysak, gündem değişmiyor  Falları doğru çıkmıyor kiminin, telefonları açılmıyor bazılarının, bazen insanlara cevap vermeyi unutuyoruz başka şeyleri hatırlamaya çalışırken. Eski haftanın sonunu yeni haftanın başına bağlayan gecelerde bir şey okuyası gelmiyor kimsenin. Hafta boyunca konuşamadıklarını konuşmak geliyor, veya hafta boyu susmadığı kadar susmak.

Susmak da ayrı bir tavır, dili muhafaza etmenin farklı bir yolu. Her yıl bir huyumuz ölüyor. Her yıl bir öncekinden daha akıllı olduğumuzu sanıyoruz. Bir öncekinden daha iyi silahlandığımızı, bir önceki yıla kıyasla daha zor yaralanacağımızı, daha zor kanacağımızı, kanayacağımızı, daha çabuk varacağımızı o hep gitmek istediğimiz yerlere, her yıl farklı biri olduğumuzu umuyoruz, sonra bir yıl öncesinden tanıdığımız insanların gözlerinde eski halimizin gölgesine rastlıyoruz. Yılda yalnızca bir kez görüşmek tehlikeli insanlarla, ya değişmediysem diye korkuyorsun.
. Biri için ne kadar beklersen sevdiğin bir şarkıyı dinleyerek kavuşursun ona, veya biri seni ne kadar beklettiğinde bunu bir saldırı olarak algılarsın? Üç hafta beklersen Amerika’da çöpe atılan pet şişeleri ucuca ekleyip Ay’a ulaşabilirsin. Beklemeye değmez bence. Beklemeyenleri beklemeye, bekletenleri beklemeye.
Üstelik beklerken de değişiyorsun sürekli, her gün, her hafta, her sene.



Kırılacak şeyleri gelip ayak altına koymuşlar
birbirlerinin yüzlerine bakıyorlar
“insana kin yakışır mı?”
Selahattin Yolgiden


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder